Spørsmål og svar 2018-02-08T16:52:42+00:00

Spørsmål og svar

Ikke overraskende har mange av de tusenvis av nordmennene som er interessert i kommende Hyundai KONA electric en del spørsmål rundt bilen. Per ultimo november 2017 har over 11 000 nordmenn meldt sin interesse. For oss i Hyundai er det viktig å være så åpne som mulig, og vi vil gjøre vårt for å holde denne spørsmål og svar-siden oppdatert med det vi vet om bilen. Foreløpig er det ganske begrenset med informasjon, og det er også store sjanser for at utstyr og tekniske data endrer seg helt frem til produksjonsstarten i april 2018.

Under følger informasjon om det vi i Hyundai Motor Norway foreløpig vet om KONA electric. All informasjon kan imidlertid endres flere ganger frem mot produksjonsstart og endelig typegodkjenning. Dette fordi man i Korea arbeider med viktige elementer som effektivitet og rekkevidde.

Ved hvert spørsmål under finner du datoen for når svaret ble publisert eller sist redigert.

Hvorfor navnet KONA?

02.11.2017

Navnet KONA henter inspirasjon fra Hawaii og kommer fra Konadistriktet på Big Island. Navnet uttales «Ko-nah», og øyas energi og unike livsstil stemmer godt overens med hva det nye familiemedlemmet til Hyundai skal stå for.

Hvor kraftig er motoren?

02.11.2017

For den minste batteripakken er det snakk om en elmotor på 99 kW, på den største er det 150 kW som gjelder. Begge er ventet å få 395 Nm dreiemoment.

Hvor store er batteripakkene?

02.11.2017

Den siste tilgjengelige informasjonen taler for at det blir en batteripakke på 39,2 kWh og en på 64,2 kWh. Dette endrer seg, men målet er at den minste skal levere 300 km+ rekkevidde etter NEDC-standarden og at den største pakken skal levere 500 km+.

Blir bilen lik som KONA med bensinmotor?

02.11.2017

Her vet vi dessverre ikke mye mer enn hva som har fremkommet i pressen. Antakeligvis blir det meste veldig likt, men vi vet at felger, grill og støtfangere er blant elementene som kan få mindre eller større endringer. Bilen vil også få egne lettmetallfelger, men vi vet ikke dimensjonen enda. IONIQ electric har 16’’, så vi har ingen grunn til å tro at det blir noe mindre enn dette.

Hva med innvendig?

02.11.2017

Innvendig får bilen noen oppgraderinger, og vil få mye av det vi kjenner fra IONIQ electric. Trolig gjelder dette blant annet instrumentpanelet, det elektroniske brekket og knappegiret.

Hva slags girsystem får bilen?

02.11.2017

KONA electric leveres med et automatisk girsystem av samme type som vi finner i IONIQ electric. Dette er et såkalt shift by wire-system, og man velger gir via knapper i midtkonsollen. Med gir menes i dette tilfellet at man kan velge forover, bakover, park og nøytral.

KONA med bensinmotor leveres på sin side med en sekstrinns manuell girkasse.

Kan man få KONA med firehjulstrekk?

22.11.2017

Vi har for tiden ingen informasjon som tilsier at KONA electric får firehjulstrekk. Med konvensjonelle drivlinjer kan bilen leveres med firehjulstrekk, men per dags dato er ingen av disse tilgjengelige i Norge.

Blir den utstyrt annerledes enn vanlige KONA?

02.11.2017

Trolig vil KONA electric leveres med tilnærmet likt utstyr som vanlige KONA med bensin. Dette med unntak av elementene nevnt over. I tillegg har vi antydninger om at den får oppgraderinger i cruise control-systemet, men det er fortsatt for tidlig å bekrefte.

Den får altså adaptiv cruise control?

02.11.2017

Vi er forsiktige med å love noe, men det forventes at KONA electric blir levert med adaptiv cruise control.

KONA med bensinmotor leveres med vanlig cruise control med fartsbegrenser.

Oppgir dere batteriets brutto- eller nettokapasitet?

22.11.2017

Vi oppgir bruttokapasiteten, men i utgangspunktet er dette forholdsvis uvesentlig. Uavhengig av batteriets kapasitet vil forskjellige elbilers forbruk ikke være lineært, og det er effektiviteten som er det vesentlige når det kommer til forbruket av batteriet. I KONA arbeides det med en rekke faktorer for å få rekkevidden så lang som overhodet mulig gjennom å gjøre bilen stadig mer effektiv frem til det endelige produktet er klart.

Får KONA electric taklast?

02.11.2017

Dessverre vet vi ikke detaljene rundt dette før bilen er nærmere produksjon. Vi vet imidlertid at vanlige KONA er godkjent for taklast, og at denne har rails. Vi håper dermed at dette også blir tilgjengelig på KONA electric, og arbeider mot fabrikken for å få dette på plass.

Hva med hengervekt?

02.11.2017

Igjen må vi dessverre vedgå at dette er for tidlig å si noe om for KONA electric. Det arbeides også her mot fabrikken for å få dette på plass, men vi har ikke mulighet til å garantere hverken det ene eller det andre per dags dato. KONA med bensinmotor kan leveres med både fastmontert og avtakbart hengerfeste.

Blir dimensjonene like som vanlige KONA?

02.11.2017

For det store og det hele blir dette likt. KONA electric blir antakeligvis en centimeter lenger enn vanlige KONA, men utover det ser det ut til å bli få forskjeller. Hva angår bagasjerommet antyder batteriplasseringen under for- og baksetene og dermed mellom akslene at dette vil være temmelig likt som på bensinbilen.

Får KONA electric appstyring?

22.11.2017

Vi har per dags dato ingen informasjon omkring mulighet for appstyring av Hyundai KONA. Dette er noe vi ønsker velkommen, men ettersom det handler om en pan-europeisk utvikling av telemetrisystemer er dette ikke noe Hyundai Norge rår over. Dette finnes ikke på vår IONIQ electric, men man har muligheten til å forvarme bilen og benytte seg av ladestyring via bilens infotainmentenhet.

Når får man se Hyundai KONA i butikk?

02.11.2017

Fra begynnelsen av november 2017 vil Hyundai KONA med bensinmotor ankomme våre forhandlere.

Utstyrsmessig er det som nevnt grunn til å tro at mye vil være likt som på KONA electric.

Hva med KONA electric?

22.11.2017

Vi forventer å ha de første KONA electric på norske veier i løpet av juni/juli 2018. Det er foreløpig ikke mulig for oss å uttale oss om nøyaktig leveringstid for KONA electric da tildelt produksjonsvolum til Norge for 2018 ikke er endelig bekreftet. Det vil for øvrig kunne forekomme variasjoner i leveringstid basert på farge- og utstyrsvalg.

Blir begge batteripakkene på KONA electric tilgjengelig samtidig?

22.11.2017

Det forventes at vi vil kunne levere både den store og den lille batteripakken på KONA electric fra start. Produksjonsoppstart for KONA electric er satt til april 2018.

Vil det være kundebiler blant de første bilene som ankommer landet?

22.11.2017

De aller første bilene som ankommer landet vil være demobiler til våre forhandlere. Vi forventer at det også vil komme kundebiler med de aller første båtene.

Når kan man bestille sin KONA electric?

22.11.2017

Så snart prisene er kjent vil vi åpne for bestilling og kontraktsinngåelse for KONA electric for de som står på interessentlisten, og så snart alle med kønummer som ønsker å bestille har gjennomført dette (innen en satt sluttdato) vil vi kunne opplyse om temmelig nøyaktige leveringstider for 2018. Vi forventer å kunne presentere priser i løpet av 1. kvartal 2018. Som interessent og kunde ønsker vi at du skal være helt trygg på at vi i Hyundai Norge jobber tett med Hyundai Motor for å få på plass helt korrekt prisinformasjon så snart som mulig.

Tar dere depositum?

22.11.2017

Nei, det synes vi er en uting. Hyundai Norge tar ikke depositum for interessenter som ønsker å tilmelde seg interesselisten på www.kona.no. Det eneste man trenger å gjøre for å sikre seg en KONA er å melde sin interesse på www.kona.no og deretter tegne kontrakt med forhandler når priser blir gjort kjent.

Jeg trenger altså ikke å skrive kontrakt enda?

22.11.2017

Nei, det trenger du ikke. Det er interesselisten på www.kona.no som er avgjørende. Alle som har registrert seg har fått tildelt sitt unike nummer, altså et kønummer. Interesselisten på www.kona.no er eneste måte å sikre seg tidlig levering på og det er kun denne listen som definerer hvor fort man får tildelt bil. Kontrakter og intensjonsavtaler gjort med den enkelte forhandler vil ikke påvirke plassen i køen. Det er altså kun kønummeret som gjelder.

Jeg har ikke epost, men jeg ønsker å melde meg på interessentlisten. Hva gjør jeg?

22.11.2017

Dessverre er vi helt avhengig av epostadresse til dette formålet. Den enkleste oppfordringen blir dermed at du oppretter en gratis epostkonto, for eksempel Gmail fra Google.

Jeg har registrert meg, men kan ikke finne kønummeret mitt. Hvor finner jeg dette?

22.11.2017

Kønummeret sendes i bekreftelsesmailen du får når du registrerer interesse på www.kona.no. Skulle du ikke få tilsendt denne eposten, eller på annet vis ikke finner kønummeret, kan du kontakte oss på kundeservice@hyundai.no.

Jeg mottar ikke epost, eller vet at jeg har registrert feil epostadresse. Hvordan løser jeg dette?

22.11.2017

Dette løses enkelt ved å kontakte kundeservice@hyundai.no. De vil kunne sjekke og eventuelt endre epostadressen din.

Hvor lenge er kønummeret mitt gyldig for reservasjon av KONA electric?

22.11.2017

Vi har ikke satt en sluttdato for dette enda, men; kønummeret er gyldig helt frem til en gitt dato etter at vi har åpnet for bestilling av KONA electric. Vi vil først åpne for bestilling etter at vi har priset bilen. Da vil vi sende ut informasjon til våre interessenter, hvor vi oppgir sluttdatoen for den eksklusive bestillingsperioden for de som har meldt interesse.

Har du flere spørsmål rundt helt nye Hyundai KONA? Spørsmål kan sendes til kona@hyundai.no.