Spørsmål og svar 2018-04-17T10:29:57+00:00

Spørsmål og svar

Ikke overraskende har mange av de tusenvis av nordmennene som er interessert i kommende Hyundai KONA electric en del spørsmål rundt bilen. Per april 2018 har over 20 000 nordmenn meldt sin interesse. For oss i Hyundai er det viktig å være så åpne som mulig, og vi vil gjøre vårt for å holde denne spørsmål og svar-siden oppdatert med det vi vet om bilen.

Under følger informasjon om det vi i Hyundai Motor Norway foreløpig vet om KONA electric. All informasjon kan imidlertid endres flere ganger frem mot produksjonsstart og endelig typegodkjenning. Dette fordi man i Korea arbeider med viktige elementer som effektivitet og rekkevidde. Denne informasjonen ble sist oppdatert 17.04.18.

Hvorfor navnet KONA?

Navnet KONA henter inspirasjon fra Hawaii og kommer fra Konadistriktet på Big Island. Navnet uttales «Ko-nah», og øyas energi og unike livsstil stemmer godt overens med hva det nye familiemedlemmet til Hyundai skal stå for.

Hvor kraftig er motoren?

KONA electric leveres med en kraftig elmotor på 204 hestekrefter. Motoren produserer 395 Nm dreiemoment, og sørger for at KONA electric kan aksellerere fra 0 til 100 km/t på bare 7,6 sekunder.

Hvor stor er batteripakken?

KONA electric leveres med en batteripakke på hele 64 kWt. Dette gir en elektrisk rekkevidde på solide  482 kilometer (WLTP, 546 kilometer NEDC).

Blir bilen lik som KONA med bensinmotor?

KONA electric er i stor grad lik bilen med bensinmotor, men har også noen særegne designelementer. Dette inkluderer en lukket grill for best mulig aerodynamikk, samt dedikerte 17’’ lettmetallfelger. Bilen har dessuten fått redesignet støtfangerne og sideskjørtene.

Hva med innvendig?

Innvendig bygger KONA electric på designet fra KONA med bensinmotor, men med flere lekre endringer. Dette inkluderer en såkalt flytende midtkonsoll, så vel som et oppgradert digitalt instrumentpanel på 7’’. Bilen har også fått en ny infotainmentskjerm med nytt design.

Hva slags girsystem får bilen?

KONA electric leveres med et automatisk girsystem av samme type som vi finner i IONIQ electric. Dette er et såkalt shift by wire-system, og man velger gir via knapper i midtkonsollen. Med gir menes i dette tilfellet at man kan velge forover, bakover, park og nøytral.

KONA med bensinmotor leveres på sin side med en sekstrinns manuell girkasse.

Kan man få KONA med firehjulstrekk?

KONA electric leveres kun med forhjulstrekk.

Blir den utstyrt annerledes enn vanlige KONA?

KONA electric leveres med tilnærmet likt utstyr som vanlige KONA med bensin. Det er imidlertid flere spennende nyheter, som adaptiv cruise control, head-up display og aktiv filholder.

Oppgir dere batteriets brutto- eller nettokapasitet?

Vi oppgir bruttokapasiteten, men i utgangspunktet er dette forholdsvis uvesentlig. Uavhengig av batteriets kapasitet vil forskjellige elbilers forbruk ikke være lineært, og det er effektiviteten som er det vesentlige når det kommer til forbruket av batteriet. I KONA har Hyundais ingeniører jobbet  med en rekke faktorer for å få rekkevidden så lang som overhodet mulig gjennom å gjøre bilen stadig mer effektiv. Dette har resultert i en svært lang elektrisk rekkevidde på 482 kilometer (WLTP, 546 kilometer NEDC).

Får KONA electric taklast?

KONA electric er godkjent for taklast på 80 kg, og leveres som standard med takrails i Norge.

Hva med hengervekt?

Hengervekt er ikke tilgjenglig på KONA electric på nåværende tidspunkt.

Blir dimensjonene like som vanlige KONA?

For det store og det hele blir dette likt. KONA electric blir antakeligvis en centimeter lenger enn vanlige KONA, men utover det ser det ut til å bli få forskjeller. Hva angår bagasjerommet betyr batteriplasseringen under for- og baksetene dette er temmelig likt som på bensinbilen.

Får KONA electric appstyring?

Vi har per dags dato ingen informasjon omkring mulighet for appstyring av Hyundai KONA. Dette er noe vi ønsker velkommen, men ettersom det handler om en pan-europeisk utvikling av telemetrisystemer er dette ikke noe Hyundai Norge rår over. Dette finnes ikke på vår IONIQ electric, men man har muligheten til å forvarme bilen og benytte seg av ladestyring via bilens infotainmentenhet.

Når får man se Hyundai KONA i butikk?

Hyundai KONA med bensinmotor er allerede tilgjengelig hos våre forhandlere.

Utstyrsmessig er det som nevnt grunn til å tro at mye vil være likt som på KONA electric.

Hva med KONA electric?

Vi forventer å ha de første KONA electric på norske veier i løpet av juni/juli 2018. Det er foreløpig ikke mulig for oss å uttale oss om nøyaktig leveringstid for KONA electric da tildelt produksjonsvolum til Norge for 2018 ikke er endelig bekreftet. Det vil for øvrig kunne forekomme variasjoner i leveringstid basert på farge- og utstyrsvalg.

Vil det være kundebiler blant de første bilene som ankommer landet?

De aller første bilene som ankommer landet vil være demobiler til våre forhandlere. Vi forventer at det også vil komme kundebiler med de aller første båtene.

Når kan man bestille sin KONA electric?

Så snart prisene er kjent vil vi åpne for bestilling og kontraktsinngåelse for KONA electric for de som står på interessentlisten, og så snart alle med kønummer som ønsker å bestille har gjennomført dette (innen en satt sluttdato) vil vi kunne opplyse om temmelig nøyaktige leveringstider for 2018. Som interessent og kunde ønsker vi at du skal være helt trygg på at vi i Hyundai Norge jobber tett med Hyundai Motor for å få på plass helt korrekt prisinformasjon så snart som mulig.

Nei, det trenger du ikke. Det er interesselisten på www.kona.no som er avgjørende. Alle som har registrert seg har fått tildelt sitt unike nummer, altså et kønummer. Interesselisten på www.kona.no er eneste måte å sikre seg tidlig levering på og det er kun denne listen som definerer hvor fort man får tildelt bil. Kontrakter og intensjonsavtaler gjort med den enkelte forhandler vil ikke påvirke plassen i køen. Det er altså kun kønummeret som gjelder.

Jeg har ikke epost, men jeg ønsker å melde meg på interessentlisten. Hva gjør jeg?

Dessverre er vi helt avhengig av epostadresse til dette formålet. Den enkleste oppfordringen blir dermed at du oppretter en gratis epostkonto, for eksempel Gmail fra Google.

Jeg har registrert meg, men kan ikke finne kønummeret mitt. Hvor finner jeg dette?

Kønummeret sendes i bekreftelsesmailen du får når du registrerer interesse på www.kona.no. Skulle du ikke få tilsendt denne eposten, eller på annet vis ikke finner kønummeret, kan du kontakte oss på kundeservice@hyundai.no.

Jeg mottar ikke epost, eller vet at jeg har registrert feil epostadresse. Hvordan løser jeg dette?

Dette løses enkelt ved å kontakte kundeservice@hyundai.no. De vil kunne sjekke og eventuelt endre epostadressen din.

Hvor lenge er kønummeret mitt gyldig for reservasjon av KONA electric?

Vi har ikke satt en sluttdato for dette enda, men; kønummeret er gyldig helt frem til en gitt dato etter at vi har åpnet for bestilling av KONA electric. Vi vil først åpne for bestilling etter at vi har priset bilen. Da vil vi sende ut informasjon til våre interessenter, hvor vi oppgir sluttdatoen for den eksklusive bestillingsperioden for de som har meldt interesse.

Har du flere spørsmål rundt helt nye Hyundai KONA? Spørsmål kan sendes til kona@hyundai.no.