Tilkoblingsmuligheter og sikkerhetsfunksjoner 2018-07-02T08:32:35+00:00

Tilkoblings­muligheter og sikkerhets­funksjoner

Helt nye Kona electric er utstyrt med avanserte tilkoblingsmuligheter og navigasjonssytem. Ved hjelp av Display Audio-systemet i kombinasjon med Apple CarPlay, Android Auto eller Bluetooth-tilkobling kan føreren integrere smarttelefonen i bilen, slik at telefonens funksjoner kan betjenes trygt.

Føreren kan styre musikk, telefon- og navigasjonsfunksjoner på den 7-tommer store berøringsskjermen i farger, og samtidig holde fokus på trafikken. Display Audio-systemet omfatter også et ryggekamera med dynamiske linjer. I tillegg er det en informasjonsskjerm på 7 tommer midt på kombiinstrumentet mellom de to instrumentskivene. Den er standard på KONA electric. Kundene kan også velge et 8-tommers navigasjonssystem med tilsvarende tilkoblingsmuligheter med Bluetooth, Apple CarPlay og Android Auto. I tillegg omfatter det fri bruk av LIVE-tjenester i syv år, inkludert oppdatert informasjon om vær, trafikk og fotobokser (der det er tillatt) pluss nettsøk etter interessepunkter. Navigasjonssystemet har 3D-kart og Hyundais unike Lifetime MapcareTM** med gratis programvare- og kartoppdateringer én gang i året ved gjennomført service hos et autorisert Hyundai-verksted. Systemet omfatter også et ryggekamera med dynamiske linjer.

**Lifetime MapCare™ er produktnavnet på Hyundais abonnement på MapCare™ programmet som leverer årlige kartoppdateringer til kvalifiserte Hyundai-modeller i en minimumsperiode på ti år etter at modellen går ut av produksjon.

Trådløs induksjonslading

Helt nye KONA electric er utstyrt med en ladeplate (Qi-standard) som gjør det mulig å lade kompatible smarttelefoner trådløst. En liten indikator viser telefonens ladestatus. Når tenningen slås av, vises en melding i kombiinstrumentet, for å hindre at telefonen blir glemt igjen.

Helt nye KONA electric er i tillegg utstyrt med USB-port og AUX-inngang som standard.

High-end-lydsystem fra Krell

Moderne kunder liker å høre på favorittmusikken i bilen, derfor kan helt nye KONA electric leveres med et high-end-lydsystem fra produsenten Krell. Det omfatter åtte høyttalere inkludert to 20 mm diskanthøyttalere, fire 160 mm mellomtonehøyttalere, en 100 mm midthøyttaler og en 200 mm basshøyttaler. Forsterkeren med åtte kanaler yter 45 watt per kanal for å optimere lydopplevelsen i kupeen.

Hyundai SmartSense – høy aktiv sikkerthet

Helt nye KONA har Hyundai SmartSense med de nyeste aktive sikkerhetsfunksjonene og tilfredsstiller de strengeste europeiske sikkerhetsstandardene: Dette inkluderer adaptiv cruise control, automatisk nødbremsassistent med fotgjengervarsling, aktiv filskifteassistent, filholder, blindsonevarsler med ryggeradar, tretthetsvarsling og fartsgrensevarsling.

Adaptiv cruise control

Ved hjelp av radarsensorer og automatisk bremsing/akselerasjon holder adaptiv cruise control en konstant hastighet og avstand til kjøretøyet foran. Hvis trafikken stanser, bremser systemet bilen til den står i ro og akselererer til innstilt hastighet når veien er klar igjen. Hvis bilen står i over tre sekunder, må føreren aktivere systemet igjen med tastene på rattet eller ved å trå kort på gasspedalen. Systemet fungerer i alle hastigheter.

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengervarsling

Nye KONA electric er utstyrt med nødbremsassistent med fotgjengervarsling, en avansert aktiv sikkerhetsfunksjon som varsler føreren om farlige situasjoner og bremser bilen automatisk ved behov. Nødbremsassistenten bruker frontradar pluss kamerasensorer og arbeider i tre trinn. Først varsles føreren visuelt og med et lydsignal, så øker den bremsetrykket etter kollisjonsfaren, og til slutt bremses bilen med maksimal kraft for å unngå en kollisjon eller i det minste redusere følgene av en uunngåelig kollisjon. Systemet aktiveres når det registrerer et kjøretøy eller en forgjenger foran bilen i hastigheter på 8 km/t og høyere.

Filskifteassistent

Filskifteassistenten registrerer bilens posisjon og varsler føreren ved usikre bevegelser i hastigheter over 60 km/t. Filskiftevarsleren varsler med et lydsignal før bilen krysser veimerkingen, mens filskifteassistenten varsler visuelt og med lydsignal før den griper inn og korrigerer styringen for å hjelpe føreren å holde bilen i en trygg posisjon.

Filholder

Systemet griper inn i styringen for å hjelpe føreren å holde bilen midt i kjørefeltet. Det er aktivt fra 0 til 150 km/t på landevei og i byer.

Blindsonevarsler

Blindsonevarsleren bruker også radarene i hjørnene bak og varsler med et symbol i sidespeilene hvis den registrerer et kjøretøy i blindsonen. Hvis føreren så slår på blinklyset, høres et lydsignal. Dette skjer også hvis et kjøretøy registreres ved feltskifte.

Varsling om kryssende trafikk bak

Ved hjelp av radar i hjørnene bak reduserer varslingen om kryssende trafikk faren for kollisjoner når du rygger på trange steder med dårlig sikt. Radarene overvåker et område på 180° bak bilen og varsler visuelt og med lydsignaler om kryssende trafikk.

Tretthetsvarsling

Tretthetsvarslingen øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønsteret ved hjelp av data om rattutslag, styremoment og bilens posisjon i kjørefeltet. Når den registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentrasjon, varsler den føreren med et lydsignal og en oppfordring om å ta en pause.

Fartsgrensevarsling

Fartsgrensevarslingen bruker frontkameraet og informasjon fra navigasjonssystemet til å registrere veiskilt med fartsgrenser. Informasjonen vises både på navigasjonsskjermen og på TFT-kombiinstrumentet.

Automatisk fjernlysassistent

Hovedlyktene leveres med moderne LED-teknologi, og gir en lystone som ligner dagslys. Lysdioder har lang levetid og betydelig lavere strømforbruk enn halogenpærer. I automatisk modus registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøy og kjøretøy i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys, slik at andre førere ikke blir blendet. Når systemet ikke registrerer andre kjøretøy, slår det automatisk på fjernlyset igjen. De dynamiske kurvelysene slås på og av ekstra kurvelys avhengig av bilens hastighet og rattutslag.

Høy passiv sikkerhet

Bruken av høyfast stål gir nye KONA electric en ekstra stiv konstruksjon. Sammen med høy energiabsorbsjonsevne og minimale vridninger beskytter det passasjerene ved en kollisjon.

Sikkerhetssonen er utvidet for maksimal støtsikkerhet takket være større områder der det er brukt varmforming og en ringformet kupéstruktur med ultrahøyfast stål. Kupeen er konstruert med en struktur som sprer energien ved en eventuell kollisjon i flere retninger og reduserer kraften i sammenstøtet.

Inne i kupeen til KONA electric beskyttes føreren og passasjeren av totalt seks kollisjonsputer (to frontkollisjonsputer, to sidekollisjonsputer og to kollisjonsgardiner som går langs første og andre seterad).