Tilkoblingsmuligheter og sikkerhetsfunksjoner 2017-10-24T09:12:52+00:00

Tilkoblingsmuligheter og sikkerhetsfunksjoner

Helt nye Kona by Hyundai byr på avanserte tilkoblingsmuligheter for integrering av smarttelefonen, noe som gir intuitiv og sikker bruk i bilen. Man kan velge mellom tre systemer. Standard Audio-systemet har en 5-tommers monokrom TFT-skjerm, radio, Bluetooth-tilkobling, AUX-inngang og USB-port. Display Audio-systemet har 7-tommers kapasitiv LCD-berøringsskjerm i farger, integrert ryggekamera med dynamiske linjer, Bluetooth-tilkobling, Apple Car Play og Android Auto. Det tredje alternativet er et 8-tommers navigasjonssystem inkludert ryggekamera med dynamiske linjer, Bluetooth-tilkobling, Apple CarPlay, Android Auto, 7-års abonnement på TomTom-Live Services, 3D-kart og Lifetime Mapcare™**. I tillegg er det en informasjonsskjerm midt i kombiinstrumentet mellom de to instrumentskivene. Informasjonsskjermen leveres som 3,5-tommers TFT-LCD-skjerm (standard) eller 4,2-tommers TFT-fargeskjerm (ekstrautstyr).

Tilkoblingsmuligheter med Display Audio

Display Audio brukes for første gang i en Hyundai, og byr på tilkoblingsmuligheter med en 7-tommers høyoppløst LCD-berøringsskjerm i farger og tilkobling av smarttelefoner via Apple CarPlay og Android Auto. Det gjør det mulig å bruke navigasjonssystemet på smarttelefonen uten at det er montert et navigasjonssystem i bilen. Kundene kan også ringe, diktere meldinger og høre på musikk. I tillegg omfatter Display Audio et integrert ryggekamera med dynamiske linjer.

Hyundai Kona

8-tommers navigasjonssystem med alt du trenger

Infotainmentsystemet med 8-tommers skjerm (ekstrautstyr) i nye KONA integrerer alle navigasjons-, medie- og tilkoblingsfunksjoner, slik at føreren kan fokusere på det som skjer i trafikken. Det omfatter også Apple CarPlay og Android Auto, som gjør det mulig å koble til enheter og styre musikk, anrop og navigasjonsfunksjoner fra enhetene på bilens skjerm. Et syv års abonnement på TomTom Live Services følger med. Det gir oppdatert informasjon om vær, trafikk og fotobokser, pluss nettsøk etter interessepunkter. Navigasjonssystemet har 3D-kart og Hyundai Motors unike Lifetime Mapcar™** med gratis programvare- og kartoppdateringer én gang i året. Systemet omfatter også et ryggekamera med dynamiske linjer.

Trådløs induksjonslading

KONA by Hyundai er utstyrt med en ladeplate for trådløs lading (Qi-standard) av smarttelefoner i bilen. En liten indikator viser telefonens ladestatus. Når tenningen slås av, vises en melding på midtdisplayet i kombiinstrumentet, som hindrer at telefonen blir glemt i bilen.

KONA by Hyundai er i tillegg utstyrt med USB-port og AUX-inngang som standard.

Hyundai Kona - interiør

Head-up-display med krystallklar visning

For første gang leveres en Hyundai med det nye head-up-displayet. I KONA by Hyundai projiserer displayet relevant kjøreinformasjon i førerens synsfelt. Det gjør det enklere å få med seg informasjonen uten å ta blikket fra veien.

Det projiserte bildet er åtte tommer høyt i en avstand på to meter. Den krystallklare visningen har over 10 000 candela per kvadratmeter, slik at visningen er tydelig uansett lysforhold. Høyden og vinkelen på head-up-displayet kan justeres etter behov. Når displayet aktiveres med knappen ved siden av rattet, heves det vertikalt, og det senkes i instrumentpanelet når det ikke er i bruk. Under kjøring bidrar head-up-displayet til sikkerheten ved å vise informasjon om f.eks. hastighet, navigasjonsmeldinger og tanknivå, pluss varsler fra assistentsystemene, som nødbremsassistent, filskifteassistent og blindsonevarsler. Informasjon fra om lydmodus og radio kan også vises.

High-end-lydsystem fra Krell

Moderne kunder liker å høre på favorittmusikken i bilen, derfor kan KONA by Hyundai leveres med et high-end-lydsystem fra produsenten Krell. Det omfatter åtte høyttalere inkludert to 20 mm diskanthøyttalere, fire 160 mm mellomtonehøyttalere, en 100 mm midthøyttaler og en 200 mm basshøyttaler. Forsterkeren med åtte kanaler yter 45 watt per kanal for å optimere lydopplevelsen i kupeen.

Høy aktiv sikkerhet

Ny KONA har de nyeste sikkerhetsfunksjonene og tilfredsstiller de strengeste europeiske sikkerhetsstandardene: nødbremsassistent med fotgjengervarsling, filskifteassistent (standard), fjernlysassistent, tretthetsvarsling (standard), blindsonevarsler og varsling om kryssende trafikk ved rygging.

Nødbremsassistent med fotgjengervarsling

Helt nye KONA by Hyundai er utstyrt med nødbremsassistent med fotgjengervarsling, en avansert aktiv sikkerhetsfunksjon som varsler føreren om farlige situasjoner og bremser bilen automatisk ved behov. Nødbremsassistenten bruker frontradar pluss kamerasensorer og arbeider i tre trinn. Først varsles føreren visuelt og med et lydsignal, så øker den bremsetrykket etter kollisjonsfaren, og til slutt bremses bilen med maksimal kraft for å unngå en kollisjon eller i det minste redusere følgene av en uunngåelig kollisjon. Systemet aktiveres når det registrerer et kjøretøy eller en forgjenger foran bilen i hastigheter på 8 km/t eller mer.

Hyundai Kona - interiør

Filskifteassistent

Filskifteassistenten (LKAS, standard) registrerer bilens posisjon og varsler føreren ved usikre bevegelser i hastigheter over over 60 km/t. Den varsler med et lydsignal før bilen krysser veimerkingen. Den varsler så visuelt og med lydsignal før den griper inn og korrigerer styringen for å hjelpe føreren å holde bilen i en trygg posisjon.

Fjernlysassistent

I automatisk modus registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøyer og kjøretøyer i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys, slik andre førere ikke blir blendet. Når systemet ikke registrerer andre kjøretøyer, slår det automatisk på fjernlyset igjen.

Tretthetsvarsling

Tretthetsvarslingen (standard) øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønstret ved hjelp av data om rattutslag, styremoment og bilens posisjon i kjørefeltet. Når den registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentrasjon, varsler den føreren med et lydsignal og en oppfordring om å ta en pause. Systemet fungerer mellom 60 og 180 km/t.

Blindsonevarsler

Blindsonevarsleren bruker også radarene i hjørnene bak og varsler med et symbol i sidespeilene hvis den registrerer et kjøretøy i dødvinkelen. Hvis føreren så slår på blinklyset, høres et lydsignal. Dette skjer også hvis et kjøretøy registreres ved feltskifte.

Varsling om kryssende trafikk ved rygging

Ved hjelp av radarer i hjørnene bak reduserer varslingen om kryssende trafikk faren for kollisjoner når du rygger på trange steder med dårlig sikt. Radarene overvåker et område på 180° bak bilen og varsler visuelt og med lydsignaler om kryssende trafikk.

Høy passiv sikkerhet

Bruken av høyfast stål gir nye KONA en ekstra stiv konstruksjon. Sammen med høy energiabsorbsjonsevne og minimale vridninger beskytter det passasjerene ved en kollisjon.

Sikkerhetssonen er utvidet for maksimal støtsikkerhet takket være større områder der det er brukt varmforming og en ringformet kupéstruktur med ultrahøyfast stål. Kupeen er konstruert med en struktur som sprer energien ved en eventuell kollisjon i flere retninger og reduserer kraften i sammenstøtet.

Inne i kupeen til KONA beskyttes føreren og passasjeren av totalt seks kollisjonsputer (to frontkollisjonsputer, to sidekollisjonsputer og to kollisjonsgardiner som går lang første og andre seterad).

* Foreløpige målverdier for drivstoffutnyttelse og CO2-utslipp, med forbehold om typegodkjenning.

**Lifetime MapCare™ er produktnavnet på Hyundais abonnement på MapCare™ programmet som leverer årlige kartoppdateringer til kvalifiserte Hyundai-modeller i en minimumsperiode på ti år etter at modellen går ut av produksjon.

Få siste nytt om Hyundai KONA

Registrer deg her for å holde deg løpende oppdatert om den helt nye KONA by Hyundai.  Ved registrering, får du tildelt et kønummer som sikrer din plass i køen dersom du skulle bestemme deg for å tegne kontrakt. Registreringen er ikke bindende og helt uforpliktende.

Trinn 1 av 2

50%